Türkiye’de trafik kazalarında ölen her 100 yayadan 26’sı çocuk.

Madde bağımlılığı…Ölen 100 yayadan 26’sı çocuk.

‘Trafikte Haklarım Derneği’nin Meclis’e gönderdiği rapora göre, Türkiye’de trafik kazalarında ölen her 100 yayadan 26’sı çocuk, her 11 aileden biri trafik mağduru.

Raporda hasar danışmanlık firması görevlilerinin, kaza yerine polisten önce gidip trafik mağdurlarını ‘Çok tazminat alacaksınız’ diye dolandırdığı vurgulandı.

Tombik

‘Trafikte Haklarım Derneği’, TBMM Trafik Alt Komisyonu’na Türkiye’deki trafik sorununu gözler önüne seren ve üyelerin “Tüyler ürpertiyor” dediği çarpıcı bir rapor gönderdi. Türkiye’de ölen her 100 yayadan 26’sının çocuk olduğu vurgulanan raporda, her 11 aileden birinin trafik mağduru olduğu belirtildi. Raporda, hasar danışmanlık firmalarının trafik kazası yaşayan mağdurları, “Çok tazminat alacaksınız” diyerek dolandırdığı, tazminatın neredeyse tamamını alıp milyonlarca liralık vurgun yaptıkları kaydedildi. Raporda, firma görevlilerinin kurduğu güçlü haberleşme ağı ile kaza yerine polisten önce gittikleri, cenazede veya mevlit okutulurken, hastanede ölü yıkanırken bile mağdurların zaaf anlarını kullanıp ikna ettikleri anlatıldı.

Sarsıcı gerçekler

TBMM Trafik Alt Komisyonu, kazaların önlenmesine yönelik çalışmalarını olgunlaştırırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da destek verdiği ‘Trafikte Haklarım Derneği’ komisyon üyelerini sarsan bir rapor sundu. Tüyler ürperten raporda, şu tespitler yer aldı:

GÜNDE 20 BOEING DÜŞÜYOR: Dünya karayollarında meydana gelen kazalarda her yıl 1.3 milyon kişi hayatını kaybetmekte ve 50 milyon kişi de yaralanmaktadır. Başka bir deyişle, dünyada her gün yaklaşık 20 adet Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı düşmekte ve yolcuların tamamı hayatını kaybetmekte.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks