Öğrenmenin hiç bir bedeli olmadığı gibi öğretmenin de hiç bir maliyeti yoktur.

Eğer merak edersen öğrenirsin...

Eğer merak edersen öğrenirsin…

Öğrenmenin ne sınırı vardır ne de bittiği bir yer. Ancak en önemli şey sürekli kendini ve beynindeki hücrelerin içindekileri yenilemektir. Onlarda tabi ki bilgidir.

Geçmiş geçmiş de kalır gelecek ise hemen yanı başımızdadır. Peki nasıl öğreneceğiz ve gerçeği fake nden nasıl ayırt edeceğiz. Tabi ki fiziksel olgularımızı kullanarak ve kalbimizi dinleyerek.

Tombik

Kalbimiz her zaman bir algı yönetimi oluşturur. Bunu yakalamak ve tespit etmek bakış açımızın yani ufkumuzun geniş olması ve temiz bir düşünce yapısından meydana gelir.

En iyi öğrenme dinlemektir. Sizi sizden daha iyi tanıyan, sizden daha bilgili ve tecrübeli insanları dinlemelisiniz. Ancak hemen söylediklerine inanıp karar vermemelilisiniz.

Dinlediklerimizi bilgiye dönüştürüp, öğrendiklerimizi yargılamalı daha sonra yargılar ile algıları birleştirmeli ve gerçek bilgiye ulaşmalıyız.

İnanın zor bir durum değildir.

Öğrenmenin hiç bir bedeli olmadığı gibi öğretmenin de hiç bir maliyeti yoktur.

İnsanı insan yapan paylaşmaktır. Öğrenmenin temelinde paylaşım yatar. Bunu da ancak merak ederek paylaşmak, paylaştıktan sonra bilgilendirmek ve bilgiden sonra öğrenmek bize iyi bir hayat sunacaktır.

Öğrendiklerimizi paylaşma felsefesinden vazgeçmemeliyiz. Eğer vazgeçer isek egocu, bencil, benci ve çıkarcı bir insan haline gelebiliriz.

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks