Nükleer atıklardan oluşan bataryalar ile akıllı telefonlar.

Nükleer atıklı bataryalar geliyor

Nükleer atıkla çalışan telefon bataryaları geliyor.

Kaliforniya merkezli bir batarya şirketi Nano Diamond Battery (NDB), nükleer atıklardan oluşan bataryalar ile akıllı telefonlardaki şarj sorununu tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor.

Akıllı telefon teknolojilerinin son yıllarda oldukça gelişmesiyle, daha yüksek batarya kapasitesine sahip telefonlar karşımıza çıkıyor. Ancak batarya kapasitesi, uzun şarj ömrü için tek başına yeterli değil.

Kaliforniya merkezli bir batarya şirketi Nano Diamond Battery (NDB), akıllı telefonlardaki şarj sorununu tamamen ortadan kaldırmak için nükleer atıklardan yapılan yeni bataryalar üzerinde çalışıyor.

Şirketin CEO’su Nima Golsharifi, yeni teknolojide ticari prototip aşamasına geçtiklerini, ancak pandemi nedeniyle çalışmalarının aksadığını açıkladı.

NÜKLEER ATIKLARDAN BATARYA YAPILACAK

Laboratuvar açıldıktan 6 ila 9 ay sonra prototipin tamamlanacağını öngören şirkete göre, bu devrim niteliğindeki bataryalar nükleer atıkla çalışıyor.

Nükleer atıklar, son derece ölümcül olduğu ve yok olması binlerce yıl sürdüğü için genellikle okyanus tabanda veya yer altında depolanıyor.

NDB ise bu atıkların, akıllı telefon bataryalarına güç sağlamak için güvenle kullanılabileceğini söylüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks