Milli Piyango’nun devredilmesi pek çok iddiayı beraberinde getirdi.

AKP’nin işlettiği bir kumarhaneye dönüştü.

Milli Piyango’da soru işaretleri artıyor: ‘AKP’nin işlettiği bir kumarhaneye dönüştü’.

Milli Piyango’nun devredilmesi pek çok iddiayı beraberinde getirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Çekilişlerdeki şaibelerle Milli Piyango adeta AKP’nin işlettiği bir kumarhaneye dönüştü. 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren de bu kumarhanenin yeni ortağı Sisal Şanş oldu. Artık bu kumarhaneyi AKP ve Sisal Şans birlikte işletiyor. Altın kural yine geçerli, para her zaman kasada kalıyor. Kasa da ortak” dedi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün izleme ve denetimine tabi olarak şans oyunlarının düzenlenmesine ilişkin iş ve hizmetleri yerine getirmek üzere Türkiye Varlık Fonu tarafından 10 yıl süreyle yetkilendirilen Demirören Holding – Sisal ortaklığındaki Sisal Şans, 1 Ağustos itibarıyla faaliyetlerine başladı.

CHP’li Yavuzyılmaz, soru önergesi vererek Milli Piyango’ya ilişkin süreci TBMM gündemine taşıdı. Yavuzyılmaz, önergesinde, sözleşmenin süresinden şans oyunları ve çekilişlerini izleme, denetim görevini hangi unvan ve kadrodaki kaç personeliyle, uygulamada nasıl yerine getireceğine kadar pek çok soru sordu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks