(ABD) WeChat uygulamasını yasaklaması durumunda kendilerinin de Apple’ı boykot…

ABD WeChat'i yasaklarsa biz de Apple'ı boykot ederiz

Çin: ABD WeChat’i yasaklarsa biz de Apple’ı boykot ederiz.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) WeChat uygulamasını yasaklaması durumunda kendilerinin de Apple’ı boykot edebileceklerini söyledi.

Bakanlık sözcüsü Zhao Lijian’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Eğer WeChat yasaklanırsa, Çinlilerin de iPhone ve Apple ürünlerini kullanmayı sürdürmesi için bir neden kalmayacak” açıklamasında bulundu.

Zhao daha önce de ABD’yi başka ülke şirketlerine yönelik “sistematik ekonomik zorbalık” ile suçlamış, çok sayıda Çinlinin iPhone kullanımını bırakmayı değerlendirdiğini söylemişti.

Çinlilerden yoruma farklı tepkiler geldi.

Sözcünün açıklamaları, Çinli sosyal medya platformlarında farklı tepkilere yol açtı.

Ülkede erişim yasağı bulunan Twitter’in benzeri Weibo platformunda kullanıcılardan biri “Apple kullanıyorum ama ülkemi de seviyorum. İkisi birbiriyle çelişmiyor” dedi.

Başka bir kullanıcı ise “Apple ne kadar iyi olursa olsun bir telefon, yerine başkası alınır. Ama WeChat farklı. Modern Çinliler WeChat kullanamazsa ruhunu kaybeder” yorumunu yaptı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks