Dünyanın en sorunlu sınırındaki çatışmada ordu birlikleri birbirlerine metal sopa ve yumruklarla saldırdı.

Metal sopa ve yumruklarla saldırdılar...

İki ülke çatışıyor! Metal sopa ve yumruklarla saldırdılar…

3 bin 488 kilometrelik dünyanın en sorunlu sınırındaki çatışmada ordu birlikleri birbirlerine metal sopa ve yumruklarla saldırdı. Birçok askerin dövülerek öldüğü bildiriliyor.

Dünyanın zirvesinde savaş ikinci gününe girdi, nükleer silah sahibi iki ülke arasındaki çatışmayı dünya soluğunu tutarak saniye saniye izliyor.

3 bin 488 kilometreyle dünyanın en uzun sorunlu sınırını paylaşan ve daha önce bir kez savaşan taraflar, bu gece yarısı bir kez daha birbirine girdi.

Dünyanın en sorunlu sınırındaki çatışmada ordu birlikleri birbirlerine metal sopa ve yumruklarla saldırdı.

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi Çin ve Hindistan arasındaki savaşta, şimdiye kadar resmi açıklamaya göre en az 20 asker öldü, onlarca asker yaralı.

BBC, Salı günü yaşanan ilk çatışmanın ardından Çarşamba günü de yine sınırda çatışma çıktığını bildiriyor.
Hindistan, Himalayalardaki yeni çatışmada çatışmada iki tarafın da kayıplar verdiğini duyurdu. Çin tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yok.

Statüsü tartışmalı Keşmir’deki çatışmanın merkezi, Ladakh bölgesindeki Galvan Vadisi. Hint ordusu, Salı günü ilk başta biri albay üç askerinin öldüğünü belirtmişti.

İlerleyen saatlerde can kaybının 20’ye çıktığı, yaralı 17 askerin bazılarının durumunun ise ciddi olduğu duyuruldu. Bu, sınır bölgesinde 45 yıldır yaşanan ilk ölümcül çatışmaydı.

Çatışmaya dair en çarpıcı detay, hiç silahın ateşlenmemesi oldu. Çin ve Hindistan askerleri birbirlerine demir sopalar ve yumruklarla saldırdı.

Hint medyasında yer alan haberlerde, ölen askerlerin Çin birlikleri tarafından dövülerek feci şekilde yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks