Çin’i suçlayan ABD’nin ‘bir şey sakladığı’ iddiası.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi.

Çin karşı atağa geçti! ‘ABD neyi gizliyor?’.

Çinli yetkililer, yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle, Çin’i suçlayan ABD’nin ‘bir şey sakladığı’ iddiası üzerine gidiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Sözcüsü Shuang, insanların gerçekleri istediğini söyledi.

ABD’nin koronavirüs suçlamaları devam ederken Çin, ABD’yi koronavirüs salgınıyla verdiği mücadelede, vatandaşlarının endişelerini gidermeye çağırdı. Çin makamları ayrıca, Amerikan siyasetçilerini krizden sorumlu tutularak suçu Çin’e attığı için kınadı.

Tombik

Star.com.tr’nin haberine göre, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çin Dışişleri Bakanı Sözcüsü Geng Shuang, Amerikan medyasında yer alan ve ABD hükümetinin sağlık kriziyle mücadelesini ‘yavaş ve beceriksizce’ olduğunu savunan bazı haberlere değindi.

Shuang, söz konusu haberlerle ilgili soruya, ‘Son zamanlarda ABD’de ABD hükümetinin salgına zamanında ve etkili bir şekilde yanıt verip vermediğini sorgulayan ve endişelendiren birçok ses var. ABD’nin yakında bu soruları ele almasını umuyoruz.’ şeklinde cevap verdi.

Shuang, ‘ABD’nin bir şeyleri halının altına süpürdüğünü’ söyleyen söz konusu haberlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Gerçekleri açıklığa kavuşturmak istiyorlar: Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk vaka ne zaman görüldü? ABD hükümeti bir şey mi saklıyor? Suçu neden bu kadar umutsuzca diğer ülkelere ve uluslararası örgütlere yıkmak istiyor…?

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks