Maradona’nın ölüm haberini 1986 Dünya Kupası’nda ikonik hale gelen…

İngiliz gazetelerinden Maradona için 'çirkin' manşetler.

İngiliz gazetelerinden Maradona için ‘çirkin’ manşetler.

Ünlü İngiliz gazeteleri Maradona’nın ölüm haberini 1986 Dünya Kupası’nda ikonik hale gelen ‘Tanrının eli’ üzerinden görerek ‘Şimdi o tanrının elinde’ manşetlerini attı.

Ünlü İngiliz gazeteleri Maradona’nın ölüm haberini 1986 Dünya Kupası’nda ikonik hale gelen ‘Tanrının eli’ üzerinden görerek ‘Şimdi o tanrının elinde’ manşetlerini attı. Aynı başlıkla çıkan 4 gazete de Maradona’nın 1986 Dünya Kupası Çeyrek Finali’nde elle attığı gol fotoğrafını kullandı.

Futbol kamuoyunun Pele ile birlikte yüzyılın futbolcusu olarak kabul ettiği Maradona’nın ölüm haberini bu manşetlerle yayınlayan gazeteler sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Fransa’nın kapaklarıyla ünlü L’Equipe gazetesi ise Maradona’nın ölümü için ‘Tanrı öldü’ manşetini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Diego Maradona, 1986 Dünya Kupası’nda futbol tarihine geçen golü elle atıp atmadığı sorusuna “Tanrı’nın eliydi” demişti. İngiltere’yle yapılan 4 yıl önceki savaşı hatırlatan Arjantinli, golün sembolik bir intikam olduğunu da dile getirmişti.

Detaylar, Haber Linki

Ekonomi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks