Küresel ısınma ile birlikte yeni salgın hastalıklarla karşı karşıya kalabileceğimiz uyarısı.

Küresel ısınmanın bir diğer yüzü: Yeni salgınlar.

Küresel ısınmanın bir diğer yüzü: Yeni salgınlar.

Covid-19 hastalığına yol açan yeni tip koronavirüs (Sars-CoV-2) sebebi ile salgın hastalıklar, virüsler, bakteriler ve bunların nasıl yayıldıkları yeniden gündeme geldi. Covid-19’un ilk kez kime nasıl bulaştığı henüz bulunamazken uzmanlar küresel ısınma ile birlikte yeni salgın hastalıklarla karşı karşıya kalabileceğimiz uyarısı yapıyor.

Peki ama salgın hastalıklarla küresel ısınmanın ne gibi bir bağlantısı olabilir ? Fairbanks’teki Alaska Üniversitesi’nden Profesör Vladimir Romanovsky, “Mikroorganizmalar donmuş bir alanda çok uzun süreler yaşayabilir diyor.

Uzmanlara göre kuzey kutup bölgesindeki toprakların dörtte birini kaplayan buzullarda yaşanacak doğal olmayan erimeler sonucu insanlık daha önce karşılaşmadığı mikroorganizmalarla karşılaşabilir. Bu mikroorganizmaların insanda nasıl etkilere yol açabileceği ise muamma.

İsveç’teki Umea Üniversitesi’nden mikrobiolojist Birgitta Evengard’a göre “Bizim en büyük düşmanımız kendi cahilliğimiz.Çünkü doğa mikroorganizmalarla dolu”. Biliminsanı Evengard bu bilinmezlik karşısında “En karanlık anlarımda homosapiens için çok karanlık bir gelecek görüyorum” diyor.

Detaylar, Haber Linki

Sağlık

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks