Koronavirüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın gerekliliği .

Uyku sorunu hastalık sayılabilir

Uyku sorunu hastalık sayılabilir.

Koronavirüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın gerekliliği ile birlikte uykunun önemi bir kez daha hatırlandı. Düzenli uykunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkisi, her gün uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Peki, uyku sorunu olanlar bu süreçte neler yapmalı? İleri düzeyde uyku sorununun hastalık sayılabileceğini dile getiren Medicana Bahçelievler Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Özcan Kılıç.O. Kafalı, uykuyu düzene sokmak için yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs sürecinde düzenli uyku neden önemli?

Dr. Kafalı, Covid-19’a karşı uykunun önemini şöyle açıkladı: “Normal şartlar altında da uyku gün içindeki verimliliğimizi ve ruh sağlığımızı etkileyen önemli bir etkendir. Koronavirüs salgını sonrasında ise uykunun kaliteli olması birçok yönden daha da önem arz etmeye başladı. Uyku sırasında vücudumuzdaki birçok hücre kendini yeniler onarır ve çoğalır. Bu hücreler arasında bağışıklık hücrelerimiz de vardır. Korona virüs ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direncini artırmak için kaliteli bir uyku şarttır. Ayrıca serbest radikallerle ve toksinlerle savaşmada, özellikle akşam saat 10.00 ile gece iki arasında fazlaca salgılanan melatonin hormonu rol oynar. Yeterli ve kaliteli uyumazsak bağışıklık sistemimiz olumsuz olarak etkilenir”.

Detaylar Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks