İŞKUR üzerinden kamuya alınacak işçiler için AKP il başkanlarından özel listeler gönderildiği ortaya çıktı.

İşçi alımları için AKP’den liste gidiyor.

İŞKUR üzerinden kamuya alInacak işçiler için AKP il başkanlarından özel listeler gönderildiği ortaya çıktı. MHP’li Şimşek, “Halk torpilden uzak, şeffaf işçi alımının yapılmasını bekliyor” dedi.

AKP iktidarının işçi alımlarında torpil yaptığı belirlendi. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye İşçi Kurumu (İŞKUR) üzerinden kamuya alınan işçiler için, AKP il başkanlıklarından “özel listeler” gönderildiğini ve bu listeler çerçevesinde, kamuya işçi alındığını savundu. SÖZCÜ’ye konuşan Şimşek, İŞKUR’un işçi alımlarıyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.

Tombik

AKSİNİ SÖYLEYEMEDİLER

‘’Bu konu kurumsal bir statüye kavuşturulmalı ve işçi alımları noter huzurunda yapılmalı” diyen MHP’li Şimşek şöyle devam etti: “Ben bu konuyu Meclis Genel Kurulu’nda da dile getirdim. ‘Bunun tersini söyleyecek bu salonda bir tane milletvekili yoktur’ dedim. Hiçbir AKP’li vekil de aksini söyleyemedi. MHP olarak iktidarın bu konuda adil davranmasını ve Türkiye’de bütün kurumlara yapılan alımlarda şeffaf olmasını istiyoruz. İŞKUR’a işçi alımlarıyla ilgili gerek Milli Eğitim, gerek belediyeler, gerekse orman işletmelerinde vatandaşların beklentisi, alımların şeffaf olarak yapılmasıdır. Bunu kurumsal bir statüye kavuşturup bu alımların tamamının noter huzurunda yapılmasını talep ediyoruz.”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks