Harvard Üniversitesi’nde verilen kodlama dersi Türkiye’de de müfredata girdi.

Kodlama dersi müfredata eklendi.

Kodlama dersi müfredata eklendi.

Harvard Üniversitesi’nde verilen kodlama dersi Türkiye’de de müfredata girdi.

Arel Üniversitesi, CS50 kodlama dersini müfredata ekledi. Kodluyoruz ile yapılan iş birliğiyle İstanbul Arel Üniversitesi, Bilgisayar Bilimlerine Giriş dersinde kodlama tarihinde önemli bir yere sahip CS50 dersi verilecek. Kodluyoruz CEO’su Gülcan Yayla, bu iş birliğinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti.

KODLUYORUZ’ UN YOLCULUĞU

Amerika’da yüksek lisans yaptığı dönemde değişik kodlama eğitim programlarıyla tanışan Yayla, Kodluyoruz’ un ilk adımlarının da o döneme kadar uzandığını belirtti. Yayla: “Amerika’da eğitimim bittikten sonra ülkeme dönüp, eğitimle alakalı bazı sorunları çözmek istiyordum. Düşündüğüm şey şuydu: ülkenin genç nüfusu çok yüksek, çok akıllı ve eğitimli bir nüfus ama iş yok. Üniversite mezunu olup, işsiz kalan nüfus sayısında dünyada 1’inci sırada Hindistan, 7’inci sırada Türkiye var. Bir yandan şirketlere baktığımızda yazılımcı açığı vardı. Üniversite eğitimi, sektörün ihtiyaçlarını karşılamadığı için bir boşluk var. Bu konuya odaklandığım için Amerika’daki değişik kodlama eğitimi modelleriyle tanışmış ve görüşmüştüm. Görüşmemizde bir sürü gencin hayatına dokunduklarını, ücretsiz eğitimler verdiklerini ve sonrasında şirketlere yerleştirip, şirketlerden ücret aldıklarını gördüm. Olması gereken buydu çünkü en kolay şey insanlara eğitim verip, onların paralarını almak olurdu. Öylesi bir durumda ise eğitimin ücretini ödeyemeyecek bir sürü genci kaybediyorsunuz. Biz de Türkiye’de böyle bir model başlattık. Bu alanda çok istekli 30 kişiyi bir sınıfa toplayarak, sektörde çalışan yazılımcılar tarafından şirketlerin ihtiyaçlarına göre yetiştiriyor ve onları işe yerleştiriyoruz” dedi.

AREL ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAKLIK

Yayla, İstanbul Arel Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdikleri işbirliği ile ilgili olarak “Türkçeye çevirdiğimiz Harvard Üniversitesi’nin efsanevi CS50X dersi ‘CS50xKodluyoruz’ olarak ilk defa İstanbul Arel Üniversitesi’nin müfredatına kredili ders olarak girdi. İstanbul Arel Üniversitesi ile başlattığımız kredili ders sistemi, İstanbul Üniversitesi’nin de İktisat Fakültesi müfredatına Bilgisayar Bilimlerine Giriş dersinde CS50’yi kullanacaklar ve bu mükemmel bir haber” dedi.

Detaylar, Haber Linki

Magazin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks