Döviz kurları üzerinden başlatılan ekonomik savaş.

Pardus’a geçiyoruz.

ABD’ye bir boykot da Albayrak’tan: Pardus’a geçiyoruz.

Döviz kurları üzerinden başlatılan ekonomik savaşa karşı tüm mecralarında yaptığı kampanyalar ile milli duruşun yanında yer alan Albayrak Grubu şimdi de ABD’li şirketlerin terör estirdiği yazılım sektöründeki tekeli kırmak için harekete geçiyor. Yerli yazılımlar için süreci hızlandıran Albayrak Grubu çok yakında tüm kurumlarında yerli yazılım Pardus’a geçmeyi hedefliyor.

​Albayrak Grubu yerli yazılım Pardus’a geçiyor.

Tombik

ABD’nin Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik savaşla gündeme gelen yerli seferberliği milyarlarca dolarlık yazılım pazarındaki hukuksuzluğu da yeniden gözler önüne serdi.
Dünyadaki yazılım pazarının ilk sıralarında yer alan Microsoft, Adobe ve Apple gibi Amerikan şirketleri yıllarca dünyanın dört bir yanına yayılmak için her yolu deniyor. Bazen bunu bedava, bazen belki bilerek “kırılmış” yazılımlarla ama her bilgisayara girecek şekilde uygulayan ABD menşeili firmalar kendilerine rakip olmaya kalkanları ise ya satın alıp yok ediyor ya da ağır bedelli davalar ile pazardan sindiriyor.

Bu firmaların Türkiye’de de sicilleri bir hayli kabarık. Korsan yazılım başlıklı ilanlar ve yetkisiz baskınlarla binlerce şirketi küçük-büyük demeden ciddi lisans bedellerine maruz bırakan firmalar, işi abartarak çok daha acımasız yollara başvurabiliyor. “Adobe uzmanı” arayan şirkete giderek bilgisayar sayısı kadar lisans almaya zorlaması bu yöntemlerden sadece biri.

Kendi korsan olan korsan avcısı: BSA!

Microsoft tüm bu işlemlerinde paravan şirketi BSA’yı kullanıyor. Adobe gibi dev yazılım şirketleri bile yasal olmayan bu organizasyonlar aracılığıyla kolayca şirketlerin bilgisayar sistemlerine girerek inceleme yapıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks