Hangi programlama dilleri en yüksek maaşı kazandırır?

2019 Verilerine Göre En Yüksek Maaşlı Programlama Dilleri

2019 Verilerine Göre En Yüksek Maaşlı Programlama Dilleri.

Hangi programlama dilleri en yüksek maaşı kazandırır? Bu, yazılım alanında kariyer düşünen öğrenciler için yeni bir dil öğrenirken soracakları hayati bir sorudur. İşte 2019 verilerine göre geliştiricilere en çok maaş kazandıran programlama dilleri.

En yüksek maaşlı programlama dillerinin kesin bir listesini çıkarmak gerçekten çok zor. Çünkü ortalama bir geliştiricinin maaşını etkileyen faktörler deneyimleri, çalıştıkları konum, belirli dillere veya becerilere yönelik zamana bağlı talep gibi birçok faktörden oluşuyor. Kişisel beceriler dışında birçok etken de bu hesaplamaları etkiliyor. Maaş hesaplayan tüm kurumlar aynı veri kümelerini kullanmıyor ya da matematiğini aynı şekilde yapmıyor. Dolayısıyla çalışan algoritmalara bağlı olarak farklı sonuçlar görebiliyoruz.

Tombik

Listelerdeki programlama dillerinden birçoğu ülkemizde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Kendinize uygun olan programlama dillerini seçerken yazılım alanında öncü olan sitelerden alınan bu verileri göz önünde bulundurabilirsiniz. Listede bulunan programlama dilleri evrensel ve neredeyse yazılım yapılan her yerde kullanılıyor.

Stack Overflow listesi: En yüksek maaşlarla ilişkili diller (ABD)

On binlerce geliştiriciyle röportaj yapan Stack Overflow Geliştirici Araştırması’nın 2019 sayısına bakarak başlayalım. Onlara göre Scala, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yüksek maaşlarla ilişkilendirilen programlama diliydi. Bunu Clojure, Go, Erlang ve Objective-C izliyordu. Bu arada C ve Python gibi ‘ana’ diller nispeten daha düşük maaşlı olarak listede yer aldı.

Dice listesi: Programlama dilleri ve maaşları

Microsoft: “Herkese Programlama Dili Python’ı Öğretmek İstiyoruz”

Stack Overflow ve Dice listesini karşılaştırdığımızda birçok farklılık görebiliyoruz. Dice verilerine göre bu dillerin çoğu için ödenen maaşlar, Stack Overflow’un hesapladığından biraz daha düşük. Bu iki liste arasında Python, JavaScript, C ++, Java ve Objective-C (ya da Swift) gibi çok kullanılan dillere odaklanmanın size çok sağlam bir maaş kazandırabileceği ve bu dilleri kullanan şirketlerin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks