Günün 7 saatini internette, bunun üç saatini sosyal medyada geçiriyorlar.

48 milyon bağımlı var… Çarpıcı istatistikler.

Günün 7 saatini internette, bunun üç saatini sosyal medyada geçiriyorlar.

Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 60’ı sosyal medya ağlarını aktif olarak kullanıyor. Küresel ortalamanın yüzde 37 olduğu bu alanda, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yüzde 99’luk oranla ilk sırada yer alıyor.

Tombik

Dijital pazarlama ajansı We Are Social ve Hootsuite tarafından yayımlanan ve 238 ülkeden toplanan verilerle hazırlanan rapora göre, Türkiye’de nüfusun yüzde 60’ı, yani 48 milyon kişi internete bağlanıyor ve aktif sosyal medya kullanıcı sayısı da 48 milyon. Bunun 33 milyonunun tekil kullanıcı olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’de cihaz kullanıcılarının yüzde 95’i cep telefonu sahibi ve yüzde 75’i akıllı telefon kullanıyor.

Türkiye’nin web trafiğine göre; bilgisayar üzerinden ziyaretlerin yüzde 36’ya düştüğünü, mobil trafiğin ise yüzde 61’e çıktığını görüyoruz. En çok kullanılan sosyal medya kanalı yüzde 57’lik oranla YouTube ve onu küçük bir fark ile Facebook takip ediyor. Diğer popüler sosyal medya kanalları ise Instagram ve Twitter. Araştırmaya göre Türkiye nüfusunun büyük kesimi her gün yaklaşık 7 saatini internette geçiriyor. We Are Social ekibinin 2017 raporuna göre, Türkiye’de sosyal medya kullanıcıları günde ortalama 3 saatini sosyal medya platformlarında geçiriyor.

En popüleri Facebook

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks