Facebook, sosyal medyanın ruh sağlığına zarar verdiğini itiraf etti.

Facebook: Sosyal medyada sessizlik ruh sağlığına iyi gelmiyor.

Facebook, sosyal medyanın ruh sağlığına zarar verdiğini itiraf etti ancak sağlığı korumanın yolunun da daha fazla paylaşımda bulunup daha fazla yorum yazmak olduğunu öne sürdü.

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Facebook hafta sonu yayımladığı blog yazısında, bazı sosyal medya araçlarının insanları mutsuz ettiğine dair kanıtlar olduğunu kabul etti.

Tombik

Akademik araştırmalar, sosyal medyayı yoğun kullanan özellikle gençler arasında depresyon, öz güven eksikliği ve yalnızlık duygusu oluştuğuna dikkat çekmişti.

Facebook ise şimdiye kadar bu platformun psikolojik zarar verdiğine işaret eden araştırmalarla ilgili yorum yapmayı reddediyordu.

Sosyal medyanın psikolojik etkileriyle ilgili ilk defa açıklama yapan Facebook’a göre arkadaşlarının durum güncellemelerine ‘kenardan bakan’ kullanıcıların ruh sağlığı bozulabilir.

‘ETKİLEŞİME GİRMEDİKLERİNDE KENDİLERİNİ KÖTÜ HİSSEDİYORLAR’

Facebook’un araştırma müdürü David Ginsberg ve araştırma görevlilerinden Moira Burke’nin yazdığı blog yazısında “Genelde insanlar vakitlerini çoğunlukla pasif olarak bilgi tüketmeye harcadıklarında, yani yalnızca okuyup birbirleriyle etkileşime girmediklerinde, kendilerini daha kötü hissediyorlar” deniyor.

‘DAHA SIK PAYLAŞANIN MORALİ DAHA YÜKSEK OLUYOR’.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks