Evlerimizin salonlarına, yatak odalarına kadar izlendiğimizin farkında mıyız?

Biri bizi sahiden gözetliyor.

Wikileaks’in sızdırdığı belgeler, internet korsanlarının yanı sıra istihbarat servislerinin de akıllı cihazlarımız vasıtasıyla bizleri izlediğini kanıtladı. Peki evlerimizin salonlarına, yatak odalarına kadar izlendiğimizin farkında mıyız?

2000’li yılların başlarında Türkiye’de fenomen olan “Biri Bizi Gözetliyor (BBG)” yarışmasını çoğumuz hatırlıyoruz. Program formatı gereği bir grup yarışmacı, kaldıkları evin içerisine yerleştirilmiş çok sayıda kamera tarafından 100 gün boyunca izleniyordu.

Tombik

BBG o dönem mahremiyet tartışmalarının odak noktası haline gelirken, toplumun farklı kesimlerinden yükselen çok sayıda eleştirinin de hedefi olmuştu.

Fakat gelin görün ki aradan geçen sürede teknolojinin gelişmesiyle bizim evlerimize de kameralar yerleştirildi, biz de izleniyoruz. Üstelik ödüllü bir yarışmada da değiliz. Hatta bir kısmımız izlendiğinin farkında bile değil…

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks