Esnafa yönelik Covid-19 destek paketi.

CHP'li Gaytancıoğlu'ndan 'destek paketi' eleştirisi:

CHP’li Gaytancıoğlu’ndan ‘destek paketi’ eleştirisi: Esnafla alay ediliyor, yandaşlara aktarılan paranın zekâtı bile değil.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnafa yönelik Covid-19 destek paketini eleştirirken, “Açıklanan ve destek paketi olarak sunulan şeyler esnafla alay etmektir. Geçiş garantili yollara köprülere, uçuş garantili havaalanlarına, dolayısıyla bu paraları alan yandaşlara aktarılan paranın zekâtı bile değil açıklanan rakamlar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yeni Koronavirüs destek paketini duyurarak, “İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, esnafa destek paketini açıkladı: 1,2 milyonu aşan kişiye 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapılacak.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, açıklanan destek paketini, “Dağ, fare bile doğurmadı” sözleriyle eleştirdi.

Esnafın kan ağladığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Kahveciler, servisçiler, seyyar satıcılar, lokantalar, kafeler, barlar aklınıza ne geliyorsa kan ağlıyor. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Adeta açlığa mahkum edildiler. Ama AKP kafası ‘kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller o zaman’ diyor” şeklinde konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks