Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yıllardır oyalayan AKP.

seçime doğru EYT konusunda ağız değiştirdi.

AKP iktidarı, seçime doğru EYT konusunda ağız değiştirdi.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yıllardır oyalayan AKP, seçime doğru ağız değiştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce, “Seçim kaybetsek de yokum” dese de AKP’den son olarak “çalışılıyor” açıklaması geldi.

Kamuoyunda EYT olarak olarak bilinen emeklilikte yaşa takılan milyonlarca yurttaş, 23 yıldır 1999’daki değişikliğin mağduriyetini yaşıyor. Konu özellikle de seçim dönemlerinde olmak üzere sürekli gündeme getiriliyor ancak hiçbir adım atılmıyor. Zaman zaman “çalışma var” deniliyor, daha sonra “hayır yok” denilerek rafa kaldırılıyor. Zaman zaman da “formüller” gündeme getiriliyor. Her defasında vazgeçiliyor.

Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019’da yine EYT’nin gündemde olduğu bir dönemde, “Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum” diyerek konuyu kapatmıştı. Erdoğan, “Erken emekli olacak, çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş” diyerek de konuya karşı olduğunu dile getirmişti.

Ancak seçim yaklaştıkça konu yeniden gündeme getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zaman zaman konuya giriyor. Bu konuda bakanlıkta da çalışma var. Formüller üzerinde duruluyor. Dünyadaki uygulamalara bakılıyor. Bütçeye getireceği yük konusunda ise Hazine ve Maliye Bakanlığı değerlendirme yapıyor. EYT’liler Meclis’te AKP ve MHP yöneticileriyle görüşmeler yaptı. Dün de muhalefet partileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, “5 adım” atacaklarına dair açıklamaları olduğunu belirterek, ilk dördünü şöyle sıraladı: “Asgari ücret, memur ve emeklilerin maaş artışı, 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks