Dünyanın iki büyük devleti arasında savaş çanları çalmaya başladı.

'Savaş' kapıda! ABD tüm kuvvetlerini teyakkuza geçirdi.

‘Savaş’ kapıda! ABD tüm kuvvetlerini teyakkuza geçirdi.

ABD ile İran arasındaki gerilim zirve yaptı. Dünyanın iki büyük devleti arasında savaş çanları çalmaya başladı. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İran destekli Şii milislerden gelebilecek saldırılara karşı ön alma adımları da atacaklarını ifade ederek, “Artık oyun değişti. Gereken ne ise yapacağız.” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ise ‘Bölgedeki tüm kuvvetleri teyakkuza geçirdik. Farklı kuvvetler alarma geçirilmiş durumda ve gerekli durumda adım atmaya hazırlar’ açıklamasında bulundu.

Tombik
  • ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Pentagon Basın Ofisi’nde gazetecilere açıklamada bulundu. Esper, ‘Amerikan kuvvetlerini ve vatandaşlarını korumak için ön alma adımları atacağız. Artık oyun değişti. Gereken ne ise yapacağız. Sadece Irak’ta değil bölgedeki tüm tesislerimizin güvenliğini takviye etmeyi değerlendiriyoruz.’ dedi.

Kerkük’te ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu K1 üssüne yapılan saldırılar ve Şii milislerin ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğine girme girişimlerini “İran’ın bölgedeki kötü davranışlarının örnekleri” olarak nitelendiren Esper, Şii milislerin Kerkük’teki askeri üsse 31 roketle saldırı düzenlediğini ifade etti.

  • Esper, ABD’nin K1 üssü saldırısına yanıt olarak Ketaib Hizbullah örgütüne yönelik hava saldırılarının “başarılı” ve “etkili” olduğunu belirti, İran destekli Şii milislerin, ABD kuvvetlerine saldırı düzenlemeleri halinde buna pişman olacaklarının mesajını aldıklarını vurguladı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks