Çin, uzay programında ana taşıyıcı işlevini gören Long March (Uzun Yürüyüş) roketleri.

Çin'den Long March roketleriyle 500. fırlatış

Çin’den Long March roketleriyle 500. fırlatış

Çin, uzay programında ana taşıyıcı işlevini gören Long March (Uzun Yürüyüş) roketleriyle 500. fırlatışı gerçekleştirdi.

Çin, Şiçang Uydu Merkezi’nden Long March 2D roketi ile “Yaogan-39” adlı uzaktan algılama yetenekli beşinci uydularını başarıyla fırlattı. Bu olay, Long March roketleriyle gerçekleştirilen 500. taşıma görevini temsil etti. İlk yerli uydusu Donfanghong 1’in 1970 yılında Long March 1 roketiyle uzaya gönderilmesinden bu yana, 20 farklı Long March roket tipi üretildi ve bunlardan 16’sı hala aktif olarak kullanılıyor.

Tombik

500 fırlatışın 297’si CALT’ın modelleriyle yapıldı

Çin Uzay Havacılık Bilimi ve Teknolojisi Şirketi’ne (CASC) bağlı Çin Fırlatma Aracı Teknolojisi Akademisi (CALT) ve Şanghay Uzay Uçuşu Teknolojisi Akademisi (SAST) tarafından tasarlanan ve üretilen Long March roketleri, bu 500 fırlatışın 297’sini CALT’ın modelleriyle gerçekleştirdi. Geri kalan 203 fırlatış ise SAST’ın modelleriyle başarıyla tamamlandı.

Çin, uzayda da yükseliyor

  • Çin Uzay Havacılık Bilim ve Sanayi Şirketi (CASIC) ve özel uzay ve havacılık şirketleri tarafından geliştirilen diğer roketlerle birlikte, toplamda 64 fırlatış gerçekleştirilmişti. Bu başarılar, Çin’in uzay keşif ve taşıma teknolojilerindeki sürekli ilerlemesini göstermekte.

Detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks