Doğu Türkistanlı Müslümanları asimile ederek dinsizleştirmek isteyen Maocu Çin yönetimi.

Oruç tutmayı yasakladılar.

Oruç tutmayı yasakladılar! Soydaşlar sesini duyurmak istiyor.

Doğu Türkistanlı Müslümanları asimile ederek dinsizleştirmek isteyen Maocu Çin yönetimi, Nisan 2017’de çıkardığı Aşırılık ve Terörle Savaş yasası ile oruç tutmayı bu sene de yasakladı.

Komünist Çin rejimi yıllardır Doğu Türkistanlı Müslümanlar üzerinde uyguladığı baskı ve zulmü her geçen gün artırıyor. Ramazan ayında oruç tutulmasını yıllardır engellemeye çalışan Çin, Nisan 2017’de çıkardığı Aşırılık ve Terörle Savaş Yasası ile oruç tutmayı ve Ramazan ibadetlerini yasaklamıştı. Geçtiğimiz sene alınan kararın ardından bu sene Ramazan denetimini daha sıkı yapacağını ilan eden Çin yönetimi karşısında birçok Müslüman ibadetlerini yerine getiremiyor.

Tombik

Çin yönetiminin resmi internet siteleri, radyoları ve bölgede yayın yapan televizyonlar üzerinden ilan edilen yasağa göre Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde memurlar, öğrenciler ve çocukların oruç tutması yasak. Memur, çocuk ya da öğrenci olmayıp oruç tutmaya çalışan birçok Müslüman ise ‘Nazi Kampları’nı andıran Çin cezaevlerinde sorguya çekiliyor.

Detaylar, haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks