Bilimciler üst düzey kavrama, anlama yeteneğimiz ve algısal yetilerimizin belirlenmesinde serebral korteks.

Çoklu Fonksiyona Sahip Küçük Beyinler.

Serebellum: Çoklu Fonksiyona Sahip Küçük Beyinler.

Bilimciler üst düzey kavrama, anlama yeteneğimiz ve algısal yetilerimizin belirlenmesinde serebral korteks (İng. cerebral cortex) adlı beyin bölgesinin tek sorumlu olmayıp, serebellumun da bu işlevler.

  • Bilimciler üst düzey kavrama, anlama yeteneğimiz ve algısal yetilerimizin belirlenmesinde serebral korteks (İng. cerebral cortex) adlı beyin bölgesinin tek sorumlu olmayıp, serebellumun da bu işlevlerde ciddi bir rolü olduğunu gösterdi. “Beyincik” olarak da bildiğimiz serebellumun yeni keşfedilen bağlantı ve yetenekleri, “küçük beynin” aldığı veya alacağı hasarlarda ne gibi sorunların oluşabileceğini anlamamızı sağlayacak.
Tombik

Araştırmacılara göre muhtemel bir serebellum hasarı yalnızca motorik tasklarda zayıflamaya değil, aynı zamanda sosyal bilişsel yetilerin de azalmasına sebep olabilir. Araştırmanın haberini yapan Hollanda Sinir Bilimi Enstitüsü (NIN) haber sayfasında verilen örnekte, aynı tipte kutuyu kaldırmaya çalışan bir genç bir de yaşlı bireyi aynı anda gördüğümüzde kolaylıkla sadece hareketlerdeki, güç, güven, sağlamlık, rahatlık ve esneklik gibi verilere dayanarak iki bireyi birbirinden ayırt edebileceğimiz belirtilmiş.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks