Robotların veya robot kolların dünya çapında yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz.

Zihin Kontrolü Yapabilen Robot Kol Geliştirildi.

Zihin Kontrolü Yapabilen Robot Kol Geliştirildi.

Robotların veya robot kolların dünya çapında yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. Beyin implantları, robot kolların insan vücudu ile bağlantısını sağlıyor. Carnegie Mellon Üniversitesi araştırmacıları ise beyin implantı olmadan sadece zihin kontrollü robot kol geliştirdiler. Beyin implantı olmadan robot kol nasıl çalışır? Detaylar haberimizde.

Carnegie Mellon Üniversitesi araştırmacıları, doktorun hastaya müdahalesi olmadan, bir beyin-bilgisayar ara yüzü (BCI) kullanarak, bilgisayar imlecini sürekli takip etme yeteneğine sahip olan zihin kontrollü robot kol geliştirdiler.

Tombik

Beyin-bilgisayar ara yüzleri, beyin implantlarının algıladığı sinyalleri kullanarak robotik cihazların kontrolünü sağlamak adına oldukça iyi bir başarıya sahiplerdi. Ancak hastanın beynine implant yerleştirilmesi için ameliyat gerekiyordu. Ameliyatın zor ve işlem sürecinin uzun olması nedeniyle implantların kullanımı, az sayıda klinik çalışmayla sınırlı kalmıştır. Bu uzun ve meşakkatli sürecin önüne geçmek isteyen araştırmacılar zihin kontrolü yapmayı sağlayan robot kol geliştirdi. Robot kolun kullanım rahatlığıyla özellikle felçli hastaların ve hareket bozukluğu olanların hayatlarını çok daha kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks