Çin yönetimi, dev nüfusunu kontrol ve denetim altında tutmak için dronelardan sosyal medyaya…

Çin hükümeti birçok sıra dışı yöntemle vatandaşlarını yakından takip ediyor.

Çin hükümeti birçok sıra dışı yöntemle vatandaşlarını yakından takip ediyor.

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de vatandaşlar, dronelardan sosyal medyaya, yüz tanıma sisteminden veri madenciliğine kadar birçok yöntem kullanılarak teknolojinin ‘yakın markajı’ altına alınıyor.

Çin yönetimi, dev nüfusunu kontrol ve denetim altında tutmak için dronelardan sosyal medyaya, yüz tanıma sisteminden veri madenciliğine kadar birçok yöntem kullanarak vatandaşlarını teknolojinin “yakın markajı” altına alıyor.

Tombik

Kamuya açık alanlara yerleştirilen yüz tanıma sistemleriyle aranan zanlılar, dakikalar içinde tespit edilerek güvenlik güçleri tarafından yakalanıyor. Ülkede gerçek kimlik bilgileriyle kayıt zorunluluğu olan sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar, kişilerin bilgi ve rızası olmadan mahkemelerde delil olarak kullanılıyor.

AA muhabiri, 2020’den itibaren “sosyal güven” başlığı altında “vatandaşlarını puanlamaya” hazırlanan Pekin yönetiminin 1,4 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesindeki halkı izlemek ve kontrol altında tutmak için kullandığı başlıca yöntemleri derledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks