7 Şubat’tan beri tansiyonun üst seviyede olduğu Haiti’de gerilim tırmanıyor.

Haiti’de gösteriler devam ediyor… Cenazede ortalık karıştı.

Haiti’de gösteriler devam ediyor… Cenazede ortalık karıştı.

7 Şubat’tan beri tansiyonun üst seviyede olduğu Haiti’de gerilim tırmanıyor. Hükümet karşıtı gösterilerde yaşamını yitiren göstericilerin cenaze törenine polis müdahale etti, içinde naaşların olduğu tabutlar sokakta kaldı. Bazı göstericiler tabutların üzerine oturarak beklerken yoldan geçen bazı kişiler tabutların içine bakıp dolu olup olmadığını merak etti.

ABD’nin yanı başında konumlanan ve Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden biri olan Haiti’de yüksek enflasyon ve yolsuzluğa tepki gösteren halk, 7 Şubat’tan beri Devlet Başkanı Jovenel Moise karşıtı gösterilere devam ediyor. Karayipler ülkesi Haiti’de başlayan yolsuzluk ve hükümet karşıtı gösterilerde o zamandan beri onlarca Haitili yaşamını yitirirken çok sayıda insan da yaralandı ve gözaltına alındı.

Tombik

Bugün ise gösterilerde hayatını kaybeden göstericilerin cenaze töreni gerçekleşti. Fakat gösteriler sırasında polis müdahale edince ortalık karıştı. Port-au-Prince’teki bir cenazede yaşanan arbede sonrasında cenazeye katılanlar kaçarken, tabutlar sokak ortasında kaldı. Biber gazıyla polis müdahalesi sonrasında cenazeye katılanlar kaçarken, bazı tabutlar sokağın farklı noktalarında bulundu.

detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks