konomistlere göre üretici maliyet artışını yansıtacak.

Yeni zamlar yolda

Yeni zamlar yolda.

Ekonomistlere göre üretici maliyet artışını yansıtacak.

Enflasyon son 15 yılın zirvesine çıkarken ekonomistler fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğu görüşünde. Maliyetteki artışın sadece yarısını fiyatlarına yansıtabilen üretici de, alım gücü düşen tüketici de endişeli.

Tombik

Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) yıl sonu için yüzde 20.8 tahmin edilen enflasyon hedefi 15 gün içinde aşıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre eylül ayında üretici fiyat artışı (ÜFE) yüzde 10.9, tüketici fiyat artışı (TÜFE) ise 6.3 oldu. Yıllık artış ise ÜFE’de yüzde 46.2, TÜFE’de yüzde 24.52 oldu. Deutsche Welle Türkçe’ye konuşan ekonomistler, üretici ve tüketici fiyatlarındaki büyük farkın, ufuktaki yeni zamların göstergesi olduğunu vurguladı.
Ekonomist Uğur Gürses, yüzde 46.2’lik üretici maliyeti artışına rağmen tüketici fiyatlarındaki yüzde 24.5’lik artışı, “Üreticiler ya bu artışı fiyatlarına yansıtacaklar ya da cepten yiyecekler. Bu da daha ufukta fiyat artışı var demek “diye yorumladı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks