Bilgi ve İlim paylaşmak içindir

Paylaşmadan bilinçli bir birey olamazsınız.

Bilgi ve İlim paylaşmak içindir aksi halde bir anlam ifade etmez.

Hepimizin var olan bir yaratıcının vermiş olduğu can ile bir dönem yaşayan canlılarız. Bunu bir kere beynimize  kazımamız gerek.

İnsan birdir kendisi ve diğer insanlar için diridir ve tüm insanlığı kendini kabul ettiği gibi kabul eder. Onun için önce öğrenmemiz gerek asla öğrenmeden insan olamayız.

Tombik
  • Bilgi insanın kendini ve yaratalanları bulmasıdır.

İnsan insanlığını kaybettiği için yaratıcı bizlere müdahale etmiştir. Çünkü biz onun en güzel eserlerinden biriyiz.

Peygamberlerin seçilmesi ve bizlere doğruları iletmesi yaratıcının istemesinin sonucudur. Çünkü insan insanlıktan çıkmıştır.

Yaratıcı tarafından seçilmiş insanlar sadece ama sadece bizi hakka ve insan olmaya davet etmiştir. İbadet namaz bedenimize yapılacak olanlardan korunmak için bizden istenmiştir. Sadece daha sağlıklı ve daha iyi bir hayat için.

İnsan olmak, samimi olmaktır, dürüst olmaktır, doğru olmaktır, merhametli ve hoşgörülü olmaktır. insan olmak öğrenmektir. Öğrenmek insanlığımızı gelecek nesillere taşımaktır.

  • Bilmiyor iseniz öğrenin öğrenmek en büyük erdemliktir. Öğrendiğini öğretmek ise en büyük yüceliktir.

Araştırmak ve yargılamak suç değildir. Deney yapmak salaklık değildir. Algılamak bir öngörüdür. Öngörü gelecektir.

Tartışmak ve delil sunmak medeni bir toplum olduğumuzun göstergesidir. Ancak bilgi olmadan ve araştırmadan olmadan bu tartışma sonlanamaz.

Yanılırsınız hata yaparsınız diye korkmayın. Korkuyu beyninizden silin atın. Yaratıcı size öyle bir cesaret vermiş ki bu yaratılanların hiçbirisinde yok. Ancak tüm cesaretiniz insan olmak için olmalı, insani değerleri korumak ve yatarıcıdan dolayın yaratılanlara saygı göstermektir.

Bakınız hepimiz bir meniden meydana geliyoruz. Hepimiz temiz bir bedene sahip olarak yaşama adım atıyoruz. Bedenizi yediklerimiz, içtiklerimiz ve yaptıklarımız şekillendiriyor. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Aslında tüm ayrımcılakları biz meydana getirdik, dinleri, ırkları, renkleri, dilleri biz oluşturduk.

Eğer ortada çok büyük bir hata varsa emin olun bu hatanın başlangıcı kendimiziz bunu kabul etmemiz gerek. Kendimizi düzeltmeden toplumu, ülkeyi ve insanlığı düzeltemeyiz.

Bir de şunu söylemeliyim ki şuana kadar hiç bir insan ölmedi sadece sahip oldukları beden öldü belki bir süre sonra o bedende bir şekilde diriltilecektir. Onun için birbirinizi öldürmeyin Canlara kıymayın bırakın.
Ölen asla suçlu değildir. Her zanan öldüren suçludur.

Samimi olun asla kaybetmezsiniz, doğru olun asla yalan söylemezsiniz, dürüst olun kimseye yenilmezsiniz,
hoşgörülü olun insan olursunuz. Merhametli olur çünkü bu sahip olduğunuz akıl gereğidir.

Sağlıcıkla kalın…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks