Beş para etmez bir sistemin içerisindeyiz.

Neden mi?

Çünkü tek hakim, tek güç para. Peki bu parayı anlamsız ve değersiz kılacak olan şey nedir?

En önemlisi bu parayı icat edip güç haline getiren ne olmuştur.

Siz o Napolyon denen adama veya geçmişte parayı şu kabile buldu veya şu uygarlık uydurdu diye inanmayın.

Tombik

Her zaman yazarım ve söylerim geçmiş bir yalandan ibaret olabilir. O geçmişi anlatan kitaplar da insanlar tarafından yazıldı. Geçmişi anlatan insanlar da senin benim gibi bir insandı. Geçmiş de siz yoktunuz. Onun için anlatılan geçmişe tapmayın. İşte para da geçmiş de icat edilmiş bulunmuş masalına da inanmışsınız.

Para sadece bir değiş tokuştur. Verirsiniz, karşılığını alırsınız.

Para asla güç olamaz ve olmamalı. Parayı güç olarak kabul ederseniz insanlığınızı kaybedersiniz ki kaybetmek üzeresiniz. Beyni çalıştırmak, aklı kullanmak asla parayı gerektirmez. Güçlü olmayı ise hiç bir zaman.

Ölüm tüm kurulan sistemleri bir bıçak gibi kesen bir var oluştur. Onun için para, asla insanlıktan, gelişmişlikten önce gelemez. Var olmamızın nedeni ölmek ise insan olarak yaratılmamız insan olmamızın gerekliliğinin temelidir.

Eğer parayı güç sayarsanız veya kabul ederseniz insanlıktan çıkmış olursunuz. Hayvan bile olamazsınız. Çünkü hayvanlar bile sadece karınlarını doyurmak için birbirlerini öldürüyor. İnsanlıktan çıktığınızda ancak bir yaratık tanımlaması size uygun olur.

Şu an dünyaya hakim olan sistem aslında beş para etmez bir sistemdir. Çünkü tamamen para üzerine kurulmuş, paranın güç olduğu felsefesi kabul edilerek hükümler verilmiştir.

Bu beş para etmez sistemin beş para etmediğini insanlık insan olduğunu fark ettiğinde anlayacaktır.

Hakimiyet yaratıcıdadır. Belki de süremiz azalmak üzere halen insanlığımızı bulamıyor isek bu sistemin yani gücün yani paranın kölesi olmuşuz demektir.

Eğer birer köle haline geldi isek bunun bir suçlusu olması gerek.

Bu suçlu da sen ve benim…

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks