Aydınlarımız ve fikir adamlarımız diye düşündüğümüz isimlerin sohbet adabı.

Aydınlar boş salonlara konuşuyor.

Aydınlar boş salonlara konuşuyor.

Kültür ve sanat alanında yarım asrı aşkın süredir hizmet veren ve birçok kitaba imza atan Kültür Konseyi Derneği Başkanı Dr. Metin Eriş, gelişen teknoloji ile Türkçenin zedelendiğini söyledi. Türkiye’de kitap okuma oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Eriş, “Aydınlarımız ve fikir adamlarımız diye düşündüğümüz isimlerin sohbet adabı veya toplantı seyri içerisinde kamuoyuna aktarmak istediklerinin çoğu defa boş salonlara hitap tarzına dönüştüğü acısıyla karşı karşıyayız” dedi.

Dr. Metin Eriş, Türk kültürünün belirlenmesi, tanıtımı ve taşıyıcılığı için 50 yılı aşkın süredir çalışıyor.
Siyaset bilimci Dr. Metin Eriş, yazar ve kültür adamı olarak Kültür Konseyi Derneği başkanlığı görevini icra ediyor. Gençlik yıllarından itibaren günümüze kadar çizgisini koruyan Eriş ile Aydınlar Ocağı’ndan başlayarak Kültür Konseyi’ne uzanan hayatını konuşup konseyin çalışmaları hakkında bilgi aldık. Yüzlerce sanatçı ve siyasi liderle önemli işlere imza atan 83 yaşındaki Eriş, kültür ve sanat alanında yarım asrı aşkın süredir hizmet vermekle kalmayıp birçok kitaba imza attı. Kültürel olarak varlığımızı sürdürebilmek için toplumsal değerlerimizin bütün olarak ele alınması gerektiğini inanan Eriş, “Aydınlarımız ve fikir adamlarımız diye düşündüğümüz isimlerin sohbet adâbı veya toplantı seyri içerisinde kamuoyuna aktarmak istediklerinin çoğu defa boş salonlara hitap tarzına dönüştüğü acısıyla karşı karşıyayız” dedi.

Tombik

FİKRİ ÖNDERLİĞE İHTİYACIMIZ VARDI

Aydınlar Ocağı 1970 yılında, ülkenin en buhranlı yıllarında kuruldu. Zamanla da büyüme göstererek günümüzde faaliyetlerine devam ettiriyor. Bize o dönemlerden ve Aydınlar Ocağı’nın nasıl kurulduğunu anlatır mısınız?

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks