Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri.

50 milyon kişinin kimlik bilgilerini para karşılığı satan çete çökertildi.

İnternet üzerinden yaklaşık 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerini yasal olmayan yollarla elde ederek başkalarına satan şebeke çökertildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kurdukları web sitesi üzerinden yasal olmayan yollarla temin ettikleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait isim, kimlik numarası, adres ve telefonlarını para karşılığı satan bir şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık iki ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, şüphelilerin aralarında üst düzey kamu görevlilerininde bulunduğu yaklaşık 50 milyon vatandaşın kimlik, telefon ve tapu bilgilerini veri tabanını kurdukları internet sitesi üzerinden abonelik karşılığı çeşitli kişilere pazarladıklarını belirledi. Siber Suçlarla Mücadele ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda, yasal olmayan yollarla yaklaşık 50 milyon vatandaşın kişisel verilerini pazarlayan Yusuf K. ve Hakan K.’yı suç üstü yakaladı.

Tombik

EVİNDE ADETA CEPHANELİK BULUNDU

Sitenin kurucusu ve sahibi olan Yusuf K.’nın evinde ve arabasında yapılan aramalar sonucunda, verilerin depolandığı 11 adet hard disk, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, bu tabancalara ait 15 adet mermi, gaz maskesi, rambo bıçağı, 4 adet diz üstü bilgisayar, 3 adet telefon ve çeşitli dokümanlar ile birlikte toplam 35 materyal ele geçirildi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks