Adana’nın Seyhan ilçesine yapılan yatırımlar hakkında Milliyet’e konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar.

Seyhanlılar hizmetle mutlu.

Adana’nın Seyhan ilçesine yapılan yatırımlar hakkında Milliyet’e konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Belediyemizin öz kaynakları ile yapılan hizmetlerle ilçe vatandaşlarımızı mutlu ediyoruz” dedi.

Daha önce borçları ile gündeme gelen Adana’nın Seyhan ilçe Belediyesi, Zeydan Karalar’ın 2014 seçimleri ile birlikte başkanlığa seçilmesinin ardından artık yaptığı yatırımlar ve projelerle anılıyor. Başkan Karalar’ın hiç borçlanmadan yaptığı projeler sadece Adana’da değil Türkiye’de de örnek gösteriliyor. Seyhan Belediye Başkanı Karalar, gerçekleştirilen hizmet ve projelerle ilgili Milliyet’e konuştu.

Tombik

– 2014 seçimleri ile birlikte göreve geldiniz. Belediyecilik zor bir iş ve siz bu işi başardınız. Borçla anılan bir belediyeyi kısa sürede atağa geçirip 300 milyon TL’lik yatırım yapmayı nasıl başardınız?

Bizlerin elinde sihirli değnek yok! Göreve gelirken de her şeyin bir anda olmayacağını söylemiştik. Geldiğimizde mali durum hiçte iyi değildi. Toplam 48 milyon 700 bin liralık borç ile belediyeyi devraldık. Kararlıydık, Seyhan’a hak ettiği hizmeti verecektik. Biz borcu bahane etmeden çalışmaya başladık. Geliri artırıp, gereksiz harcamaların önüne geçtik. Bu gün belediyenin borcu yok ve 4 yıl dolmadan tam 300 milyon liralık yatırım yaptık. Önemli hizmetleri hayata geçirdik. Türkiye’nin en güzel mahalle merkezlerini Adana’ya yapıyoruz. Yeşilyurt Mahallesi’nde SEYMER’imiz, düğün salonumuz, çok amaçlı salon, emekli dinlenme evi olacak. Altı 115 araçlık kapalı otopark olacak. Yaklaşık maliyeti 13 milyon lira olan en şık mahalle merkezi olacak. Kreş sözü vermiştik onunda yerine getiriyoruz. Yine Emek Mahallesi’ne 5 milyon lira yatırım bedelli bir tesisin temelini attık. 3 bin 900 metre karesi kapalı semt pazarı olacak. Komplekste ayrıca kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nin 700 metre kare üzerine 7 derslikli binası olacak. Yine aynı alanda 790 metrekare üzerine 400 kişilik düğün ve çok amaçlı toplantı salonu bulunuyor. Tesisin üst katının 2 bin 86 metrekarelik alanında ise yazlık sinema alanı olacak. Tesis 8 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks