2026 Dijital Avro ya geçme planı.

Dijital avro için tarih verildi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, dijital avronun kullanımı için en erken tarihin 2026 olabileceğini söyledi.

Avrupa dijital avroya geçmeye hazırlanıyor. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, Jun Ishikawa ile gerçekleştirdiği röportajda dijital euro çalışmalarına başlamalarının sebebini trend ve güvenlik olarak belirtti.

İki sebepten dolayı dijital avroya ihtiyaçları olduğunu belirten Panetta, “İnsanların internetten daha fazla alışveriş yaptığını görüyoruz ve bu trend devam ederse nakit kullanımı azalacak. Bizim görevimiz de egemen ve güvenli bir para sağlamak. İkinci olarak ise Avrupa perakende pazarının birkaç yurtdışı aktör tarafından domine edilmesine izin veremeyiz. Avrupa’nın dijital ödeme çözümlerde yeri olmadan parasal ve finansal bağımsızlığımız tehlikeye girer” dedi.

“RİSKLERDEN KAÇINACAĞIZ”

Dijital avronun kullanıcılarına tamamen güvenli, risksiz ve tamamen likit bir ödeme aracı sağlayacağını vurgulayan Panetta, düzenleme olmadığı müdddetçe bu tarz enstrümanlara büyük yatırım girişlerinin yaşanabileceğini ve bunun da finansal istikrar üzerinde risk oluşturabileceğini söyledi.

“Fakat biz bu risklerden kaçınacağız” diyen Panetta, bunun iki yolu olduğunu vurgulayarak “Ya bireysel dijital avro bulundurmayı sınırlandıracağız, örneğin 3 bin avrodan fazla tutmak yasak olacak. Ya da belirli bir miktarın üzerinde tutulan paraya kesinti uygulayacağız” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks