Yüksek yaşam standartlarına sahip Finlandiya.

Çok sayıda yabancı çalışana ihtiyacımız var.

Finlandiya’da iş gücü krizi! Çok sayıda yabancı çalışana ihtiyacımız var.

Dünyanın en mutlu ülkesi olarak bilinen, yüksek yaşam standartlarına sahip Finlandiya, ciddi işgücü sıkıntısıyla karşı karşıya.

Euronews’in haberine göre; Birleşmiş Milletler’e göre, yaşlanan nüfus açısından Japonya’dan sonra ikinci sırada yer alan Finlandiya’da, 2030 yılına kadar “yaşlı bağımlılık oranının” 39.2’den 47,5’e yükseleceği öngörülüyor.

Ülkede ihtiyaç duyulan işgücü listesinde sağlık çalışanları, metal işçileri, bilişim ve denizcilik uzmanları üst sıralarda yer alıyor.

Talented Solutions ajansından işe alım görevlisi Saku Tihverainen, “Ülkeye gelmek için olağanüstü sayıda insana ihtiyacımız olduğu artık yaygın olarak kabul ediliyor.” dedi.

Hükümet, 5,5 milyonluk ulusun, kamu hizmetlerini sürdürmek ve yaklaşan emekli maaşı açığını kapatmak için göç seviyelerinin yılda iki katına çıkarılması gerektiği konusunda uyardı. Bu da yılda 20 bin ile 30 bin arasında göçmen işgücüne ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor.

Göçmen karşıtlığı sorunu

Finlandiya, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında yaşam kalitesi, özgürlük ve cinsiyet eşitliği, yolsuzluk, suç ve kirlilik gibi alanlarda yüksek puana sahip.

Ancak göçmen karşıtı duygular ve yabancıları istihdam etme konusundaki isteksizlik Batı Avrupa’nın en homojen toplumunda yaygın. Muhalefetteki aşırı sağ Fin Partisi de seçimlerde düzenli olarak desteğini artırıyor.

Devrilme noktası

Finlandiya Akademisi’nde araştırma görevlisi olan Charles Mathies, yıllarca süren durgunluktan sonra, işletmeler ve hükümet “şimdi devrilme noktasında ve grileşen bir nüfusun yarattığı sorunu kabul ediyor” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks