Türkiye’nin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın dokuzuncu gününde resmi televizyon kanalı TRT.

TRT spikeri Duygu Dalkılıç PKK yerine TSK dedi, kanala tepki yağdı.

Türkiye’nin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın dokuzuncu gününde resmi televizyon kanalı TRT ekranlarından ‘tuhaf’ bir yayın yapıldı. Haber spikeri Tuğba Dalkılıç, canlı yayında iki kez, TSK’nın sivilleri hedef aldığını söyleyerek şu ifadelerde bulundu; “Muhabirlerimiz çok önemli bilgiler verdi. Mesela az önce Bülent Çulcuoğlu hemen çatışmaların yaşandığı bölgeden dedi ki, ‘TSK, sivillere işte bu noktadan saldırıyordu.” Dalkılıç, daha sonra sosyal medya hesabından hata yaptığını söyleyerek kamuoyundan özür diledi. Spiker hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TRT spikeri Tuğba Dalkılıç hakkında yayın sırasında yaptığı “TSK, sivil halka bombardıman gerçekleştiriyor” anonsu nedeniyle inceleme başlatıldı.

Tombik

TRT AÇIKLAMA YAPTI: CANLI YAYIN KAZASI

TRT Haber’den konuya dair yapılan açıklama şöyle:

“28.01.2018 tarihinde (bugün) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ÖSO ile birlikte Zeytin Dalı harekâtı çerçevesinde Burseya Dağı’nı ele geçirmek için başlattığı operasyon TRT Haber kanalında başarılı bir şekilde izleyicilerimize ulaştırılmıştır. Operasyonun yapıldığı Burseya Dağı’ndan canlı görüntülerle aktarılan yayın sırasında ekranda olan spikerimiz, bağlantı yaptığı muhabirimiz Bülent Çulcuoğlu’nun ifadelerini canlı yayının vermiş olduğu heyecanla yanlış aktarmıştır. Bu istenmeyen bir canlı yayın kazasıdır.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks