Türk Milleti Bağımsızdır.

Birlik Deklarasoyunu.

Platformlar Birliği Deklarasyonu

Türk Milleti Bağımsızdır.

Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan tanıtım videosunda, Türk turizm çalışanlarının aşılandığına ve maske ile hizmet edeceklerine dair son derece küçük düşürücü imge ve göndermeler göze çarpmaktadır. Turistlere İngilizce olarak ‘Aşılandım’ yazılı maskeler ile hizmet edileceğini beyan etmek ve bunu kamu spotu haline getirmek milletimizin alenen ve açıkça aşağılanmasıdır. Adeta sömürgeci bir ülkenin tezgahında hazırlanmış gibi görünen reklamda, ulusumuz bir müstemleke ülkesi gibi gösterilmektedir.

Bizler ulusumuzun yanında barışçıl, kesinlikle sokak eylem ve hareketlerine karşı bir platformuz. Ancak turistler sokakta gezerken, sahillerde özgürce güneşin ve denizin keyfini çıkarırken; kendi vatandaşımıza sokağa çıkma yasağı uygulanması, kimlik kontrolü yapılması, sokağa çıkanlara, maske takmayanlara, sosyal mesafeye uymayanalara ceza kesilmesi, çocukların oynamasını engellemek için çocuk parklarının kapatılması hukuksal ihlaldir ve insan hakları bildirisine aykırıdır.

  • Bunca aydır olanlara ne sivil platformlar ve biri iki siyasetçi hariç ne ana muhalefet, ne barolar ne de herhangi bir STK’nın sesi çıkmamıştır. Adeta ölü toprağı serpilmiş gibi görmedim, duymadım, bilmiyorum tavrı ile hareket eden kurumların; pandemi dahilinde genelgeler ile icat edilen kısıtlamalara ve cezalara tepki vermemesi de son derece vahimdir.

Türkiye Cumhuriyeti hala anayasa ile insanların haklarını ve menfaaetlerini güvenceye alan kanunlar ile korunmaktadır. Türk Milleti’nin kişi hak ve özgürlükleri anayasal çerçeve altında kısıtlanamak ve aşağılanamaz. Ulusal birlik içerisinde küresel sisteme direnmek milli bir sorumluluktur.

Bu çerçevede Turizm Bakanlığını eshefle kınıyor ve Türk Milletini köle gibi göseteren bu videonun derhal yayından kaldırılarak, yasaklanmasını talep ediyoruz. Ayrıca Turizm Bakanlığı’nı kamuoyu önünde Türk Milleti7nden özür dilemeye davet ediyoruz.

Kaynak
Platformlar Birliği Deklarasyonu

Habe Veriyoruz

Yazarlar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks