Tüm dünyada HIV virüsünde azalma eğilimi yaşanırken; Türkiye ile Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde artış var.

Türkiye'ye HIV için kötü haber

Türkiye’ye HIV için kötü haber.

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necla Tülek, “Tüm dünyada HIV virüsünde azalma eğilimi yaşanırken; Türkiye ile Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde artış var. Son 10 yılda dünyada en çok artışın olduğu ülke Türkiye’dir” dedi.

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında, HIV virüsü ve AIDS hastalığına karşı farkındalık toplantısı düzenledi. Öğretim görevlileri ve tıp öğrencilerinin katıldığı toplantıda, bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve virüsün bulaşmadığı durumlar ile ilgili konular konuşuldu.

Tombik

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necla Tülek, HIV virüsünün dünya genelinde her ülkede yaygın olarak görülen virüsler arasında yer aldığını dile getirdi.

“SON 10 YILDA DÜNYADA EN ÇOK ARTIŞIN OLDUĞU ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

Toplumun bilgi sahibi olmasını amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. Tülek, şöyle konuştu:

“Tüm dünyada HIV virüsünde azalma eğilimi yaşanırken; Türkiye ile Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde artış var. Son 10 yılda dünyada en çok artışın olduğu ülke Türkiye’dir. Sayımız çok fazla değil; ama artış hızı çok yüksek. Türkiye genelinde 25 bin civarında vaka olduğunu tahmin ediyoruz; yıl sonuna kadar bu daha da yükselecek. Ankara içinde ise, en az 2 bin kişi tedavi alıyor.”

“KUŞKULANAN KİŞİLER MUTLAKA TEST YAPTIRMALI”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks