Komplo teorisyenlerini kızdıracak yeni bir araştırma sonucu yayınladı.

Virüsler yeniden programlanabilir mi?

Virüsler yeniden programlanabilir mi? İlginç araştırma.

Araştırmacılar, genetiği değiştirilmiş virüs teknolojisi ile hastalıklara çare olmanın peşinde. Peki ama araştırma hangi aşamada?

  • Bilim insanları, komplo teorisyenlerini kızdıracak yeni bir araştırma sonucu yayınladı. Buna göre fareler üzerinde yapılan deneylerde, genetiği değiştirilen virüs, önemli başarılar elde etti. Araştırmacılar, bu deneyleri 2020 yılından beri yapıyor. Ancak ilk defa çok daha etkileyici sonuçlar ortaya çıktı. İşte genetiği değiştirilmiş virüs araştırması ve ayrıntıları.
Benzer Haber
1 3.064
Tombik

Genetiği değiştirilmiş virüs, hastalıkları önleyebilir mi?

Araştırmacılar herpesvirüs-1 (HSV-1) adlı uçuğa neden olan virüse sahip fareler kullandı. Buna göre araştırmada bilim insanları farelere CRISPR, gen değiştirme teknolojisi ile üretilen HSV-1 virüsleri verdi. Araştırmacılar, bu virüsleri daha kolay izlenmek için içlerine işaretleyici bir floresan gen ekledi.

Bu gen sayesinde genetiği değiştirilmiş virüsleri vücutta kolayca takip eden araştırmacılar, ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre genetiği değiştirme teknolojisi ile üretilen virüs, asıl virüsleri dönüştürebiliyor. Bu virüsler, normal hastalığı virüslerle aynı özeliklere sahip olsa da hastalık yayıcı özellikleri etkisiz hale getiriliyor. Yine bu bilim insanları uçuk hastalığı virüsüne eklediği bir genle, virüsün vücudun savunma mekanizmasından korunmasını da sağladı. Böylece genetiği değiştirilen virüs, kolayca farelerin vücudunda ilerleyebildi.

detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks