Şiddet mağduru kadınların adalete erişiminde hukuki, kurumsal, ekonomik ve sosyokültürel olmak üzere…

Adalete erişimde engelleri kaldırmak temel politikamız.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Adalete erişimde engelleri kaldırmak temel politikamız.

Adalet Bakanı Gül, “Şiddet mağduru kadınların adalete erişiminde hukuki, kurumsal, ekonomik ve sosyokültürel olmak üzere, olası engelleri ortadan kaldırmak ve sürekli iyileştirmeler yapmak temel politikamız.” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi’nde düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programı”nda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olduğunu söyledi.

Tombik

Aile içindeki bireylere karşı yöneltilen şiddet nedeniyle kişilerin fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik yönden büyük sıkıntılara maruz kaldığını belirten Gül, şöyle konuştu:

“Adaletin eşit bir şekilde dağıtılması ve kanun önünde eşitliğin korunması konusunda yükümlülüklerin yerine getirilmesi, yargı mensupları ve çalışanlarının yanı sıra tüm kurumların etkin ve iş birliği içerisinde çalışmasını zorunlu kılmaktadır. Tüm dünyada yaygın bir şekilde artma eğilimi gösteren bu konuya karşı daha özel çalışmalar yaparak sorunun temeline inmek hepimizin temel görevi ve amacıdır. Şiddet mağduru kadınların adalete erişiminde hukuki, kurumsal, ekonomik ve sosyokültürel olmak üzere, olası engelleri ortadan kaldırmak ve sürekli iyileştirmeler yapmak temel politikamızdır. Bu engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik bugüne kadar ülkemizde ve dünyada gerek yasal gerekse maddi anlamda birtakım adımlar atılmıştır.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks