Oteller yerli turist payını düşürdü, fiyatları artırdı.

Yaz tatiline yüzde 45 zam

Yaz tatiline yüzde 45 zam

Oteller yerli turist payını düşürdü, fiyatları artırdı.

Yabancı ilgisi ile oteller yerli turiste yüzde 15’lik kapasite ayırırken, fiyatlar kriz öncesi dönemlere yaklaşıyor. Yaz tatilinin yüzde 45 zamlanacağı ifade ediliyor.

Tombik

Yabancı turist sayısında yaşanan hızlı büyüme ve 40 milyon kişinin üzerine çıkan turist hedefi ile oteller fiyat artışı kapısını aralarken, 2019’da Ege’de tatil yüzde 35, Akdeniz’de ise yüzde 45 zamlanacak. Gelecek yıl bazı otellerde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşanacağını kaydeden Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, daha önce iç pazara yüzde 20 kapasite ayıran otellerin bu yıl bu rakamı yabancı turistlerin etkisi ile yüzde 15’e düşürdüğünü açıkladı. Önceki yıllarda haziran başında biten erken rezervasyonların 2019’da nisan döneminde biteceğini aktaran Vardar, “Tatil Türkiye’de lüks gibi algılanırsa daha kötü sonuçlar oluşabilir. Kısa zaman içinde eğer burada bir tedbir alınamazsa bu noktaya gelmiş bir turizm potansiyeli 15-20 yıl geriye gider ve toparlanması zor olur. Biz tur şirketleri olarak erken rezervasyonu bir yere getirdik ve Türk tatilcilere, Alman ve İngiliz turistten daha ucuza tatil imkanı sunduk. Burada Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’ın ortak bir çalışma yapması otellerin yerli turiste belli bir kapasite ayırması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks