Savunma sanayi üzerine yayın yapan dünyanın sayılı dergilerinden Defense News.

ABD-Türkiye arasındaki S-400 krizini en yakından onlar izliyor.

“ABD-Türkiye arasındaki S-400 krizini en yakından onlar izliyor”.

Savunma sanayi üzerine yayın yapan dünyanın sayılı dergilerinden Defense News, ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 gerilimine geniş yer ayırdı. Dergi, iki ülke arasında yaşanan gerilimi en yakından takip eden ülkenin Hindistan olduğunu öne sürdü. Dergiye konuşan Cumhuriyetçi Senatör Risch ise Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını öne sürdü.

Alanında dünyanın öncü dergilerinden biri ve kulis haberleriyle savunma sanayi konusunda birçok özel habere imza atan Defense News kapsamlı bir analiz hazırlayarak ABD-Türkiye arasında sürmekte olan S-400 gerilimini mercek altına aldı. Joe Gould imzalı haberde, “ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımları Hindistan izliyor” başlığı kullanıldı.

Tombik

“ABD Başkanı Trump, NATO müttefiki Türkiye’nin Rus yapımı S-400 savunma sistemi almasından dolayı uygulanacak yaptırımı engelledi fakat dünya ve özellikle Hindistan Amerika’nın hoşgörüyü yakından izliyor. 2017’de uygulanmaya başlayan CAATSA’ya (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) rağmen Hindistan S-400’ler için 800 milyon dolarlık bir ön ödeme yaptı ve 2025’te bu alışverişin tamamlanması bekleniyor” ifadesinin kullanıldığı makalede ABD’nin bölgede müttefik arayışında olduğu ve Çin’e karşı birlikte harekete edeceği bir ülke bulmayı umduğu ifade edildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks