Hint ABD ikili görüşmlerinde Hindistan’ın Rusya ile yaptığı S-400 anlaşması.

S-400 füze anlaşması.

ABD, Hindistan’a Rusya ile S-400 füze anlaşmasını engellemek için kendi hava savunma sistemini önerecek.

Amerika Birleşik Devletleri, 6 Temmuz’daki Hint ABD ikili görüşmlerinde Hindistan’ın Rusya ile yaptığı S-400 anlaşmasına devam etmesini engellemek amacıyla kendi balistik füze savunma sistemi THAAD almasını önerceği iddia ediliyor. Hindistan’ın S-400’de karalılığı devam ederse, Başkan Donald Trump tarafından geçen yıl yürürlüğe konan yaptırım yasasının kapsamına alınmakla tehdit ediliyor.

Hindistan’ın Rusya’yla yaptığı S-400 anlaşması ABD ile politik açıdan hassas bir konu haline geldi. ABD Kongresi, alıcı ülkelerdeki varlıkları da kapsayacak şekilde Rus savunma kurumlarına karşı yaptırımların uygulanmasına izin vermek için bir yasa tasarısını tartışıyor.

Tombik

“CAATSA” adı verilen kanun, Rusya savunma sanayi ile iş yapan şirketleri cezalandırıyor. Dün Senato’nun dış ilişkiler alt komisyonunda konuşan Mitchell, “S-400’ün satın alınmasının F-35 dahil olmak üzere Türkiye ile ABD arasında savunma-sanayi işbirliğinin geleceğini kaçınılmaz olarak etkileyeceğini her ortamda net şekilde ifade ettik” demişti.

CAATSA adı verilen kanun Rusya savunma sanayi ile iş yapan şirketleri cezalandırıyor.
Daha önce ABD’den, Hindistan’ın Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alması nedeniyle Predator tipi insansız hava araçlarının satışını durdurabileceği açıklaması gelmişti.

Detaylar, Habwe Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks