Sağlık Bakanlığı defalarca “özel hastanelerin acil servislerine gelen hastalardan ücret alınmayacak.

Özel hastanelerde acil servis oyunları.

Sağlık Bakanlığı defalarca “özel hastanelerin acil servislerine gelen hastalardan ücret alınmayacak” dese de bazı özel hastaneler çeşitli bürokratik taktiklerle bu kuralı ihlal ediyor. Acilden giriş yapan hasta ya da yakınına imzalatılan evraklar ile girişi acil değil de poliklinikten yapılan hastalar çıkışta yüklü bir fatura ile karşılaşıyor. Çocuğunu 40 derece ateş ile özel hastaneye getiren muhasebeci Mehmet Karataş, kalp krizi belirtisi ile acile gelen pazarlamacı Özkan Uncu da acil serviste panik halinde imzalatılan belgeler nedeniyle poliklinik oyunlarında mağdur oldu.

“40 DERECE ATEŞ ACİL VAKA DEĞİL Mİ?”

Tombik

Çocuğunu 40 derece ateş ile Anadolu yakasında özel bir hastanenin acil servisine yetiştiren Mehmet Karataş çıkan fatura karşısında şoke oldu. Hem babası üzerinden SGK’sı hem de özel sağlık sigortası bulunan çocuğa ilk müdahale acil serviste yapıldı. Daha sonra iki gün boyunca poliklinikte tedavisine devam edildi. “Nasılsa özel sigortam var” diyen babası, hastane çıkışında 196 liralık fatura ile karşılaştı. “Acil servise geldiğimiz ilk günü devletin karşılaması lazım. Sonraki iki günü ise özel sigortamdan neden almıyorsunuz?” diyen Mehmet Karataş “bazı testleri sigortanız karşılamıyor” cevabını aldı. Karataş ayrıca çocuğunu acile getirir getirmez kendisine sayfalar dolusu evrak imzalatıldığını, panik halinde o evraklarda neler yazdığını bile okumadığını söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks