Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray’daki yeni tip koronavirüsü (2019-nCoV) şüphesi.

Aksaray'da Koronavirüs şüphesi!

Aksaray’da Koronavirüs şüphesi! İlk sonuçlar çıktı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray’daki yeni tip koronavirüsü (2019-nCoV) şüphesiyle ilgili, “Şu ana kadar kesin koronavirüs tanısı olan hiçbir hastamız olmadı.” dedi. Aksaray’da 10’u Çinli turist 2’si Türk 12 kişi ’Koronavirüs’ şüphesiyle tedbir amaçlı hastaneye kaldırılıp müşahede altına alındı. İl Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ, müşahede altına alınan 12 kişinin ilk tetkiklerinin temiz olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray’daki yeni tip koronavirüsü (2019-nCoV) şüphesiyle ilgili, “Şu ana kadar kesin koronavirüs tanısı olan hiçbir hastamız olmadı.” dedi.

Tombik

Koca, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından gazetecilere, Aksaray’da bazı Çinli turistlerin koronavirüs şüphesiyle müşahede altında tutulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, şöyle konuştu:

“ATEŞ, BULANTI VE İSHAL”

“Şu ana kadar kesin koronavirüs tanısı alan hiçbir hastamız olmadı. Şüpheli olan hastalarımız oldu. Denizli’de, Nevşehir’de, İzmir’de, Konya’da şüpheli vakalarımız olmuştu. Bu vakalarımızda ağırlıklı H1N1 pozitif olarak sonuçlandı. Dolayısıyla Aksaray dışında diğer illerde şüpheli olarak görülen vakalarımızın hiç birisinin koronavirüs olmadığını söylemek istiyorum. Çünkü onlardan çıkan sonuçlar daha çok H1N1 şeklinde oldu. Aksaray’daki olayda ise 9 kişilik kafileyle beraber aralarında tur operatörü ve şoförü olmak üzere 12 kişilik ama bu kişilerden biri ateş, bulantı ve ishal yakınmasıyla ve Çin’den ama Vuhan bölgesinden değil, bir hafta önce gelmesi arkadaşlarımızı şüphelendirdi.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks