İstanbul’a gelen 6 yaşındaki Çinli bir çocukta Coronovirüs tespit edildi.

Koronavirüs Türkiye'de!

Koronavirüs Türkiye’de! İstanbul’a gelen Çinli çocukta Koronavirüs tespit edildi.

İstanbul’a gelen 6 yaşındaki Çinli bir çocukta Coronovirüs tespit edildi.

Çin’in Wuhan kentinden yayıldığı söylenen ve tüm dünyayı alarma geçiren Coronavirüs İstanbul’da ortaya çıktı. Çin’den İstanbul’a gelen 6 yaşındaki Çinli çocukta Coronovirüs tanısı koyuldu.

Tombik

Dün akşam saatlerinde 6 yaşındaki Çinli bir çocuğun hastaneye götürülmesiyle ortaya çıktı. Söz konusu olayın, çocuğun ailesi tarafından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürülmesiyle ortaya çıkmasının ardından hastane ilgili bölümü “yeşil alana” dönüştürüldü.

Yaşananları Twitter hesabından paylaşan CHP’li Barış Yarkadaş, söz konusu durumu şöyle aktardı:

1- Dün gece saat 21.00 sularında 6 yaşındaki Çinli bir çocuk, ailesi tarafından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’ne getirildi. Çocuk, ilk tedavisinin ardından ilaç verilerek evine gönderildi. Ancak ailesi gece geç saatlerde bu kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu.

2-İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Acil Birimi, 6 yaşındaki çocuk hastaya “Coronavirüs” tanısı koydu, hastayı izole etti; katı da “yeşil alan”a dönüştürdü. Ancak beni arayıp durumu aktaran ve aynı birimde başka hastalıklardan tedavi gören hasta yakınları tedirgin. Aileler şunu diyor:

3- “Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir ‘karantina’ yok. Aynı katta başka çocuklar da var. Personel ise sadece maske takıyor. Hiçbir personelde koruyucu kıyafet yok.” Sağlık Bakanlığı yetkilileri, umarım bu eksiği hemen giderir ve gerekli önlemi alır.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks