Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yeğeni Ali Ülker’e devreden Murat Ülker’in neden bıraktığı merak ediliyor.

Murat Ülker neden bıraktı?

Murat Ülker neden bıraktı?

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yeğeni Ali Ülker’e devreden Murat Ülker’in neden bıraktığı merak ediliyor.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yeğeni Ali Ülker’e devreden Murat Ülker’in kararının ardında yatan sebeplere dair çeşitli öngörüler dillendiriliyor.

Tombik

T24 yazarı Barış Soydan, Ülker Grubu’nun yurt dışı yatırımları ile büyümeye devam ettiğini belirtti ve Murat Ülker’in ayrılma sebebi ile ilgili, “Babam Sabri Ülker yönetim kurulu başkanlığını bana 15 yılda devretmişti. Benim 20 yıl oldu. Geç bile kaldım” sözlerine dikkat çekti.

Soydan, Ülker ailesinin geçmişte kazandıkları parayla İstanbul’da çok sayıda arazi satın aldıklarına değindi ve ekledi:

  • “Murat Ülker, ‘Binlerce dönüm’ diyor. Bunda bankalara olan güvensizlik rol oynamış. Malum bir zamanlar banka iflası Türkiye için vaka-i adiyedendi. Bankalarla birlikte devletin sigorta ettiği meblağın dışındaki büyük mevduatlar da batıyordu. Ülker Ailesi bu nedenle araziye yatırım yapmayı tercih etmiş. Bu Ülker için önemli bir avantaj. Fakat Türkiye kriz ortamında. Bu ortamda gayrimenkule ve diğer varlıklara değerini verecek yatırımcı bulmak zor. Buldunuz diyelim. Bakalım bankadan kredi alabilecek mi?
  • Ülker’in başına gelen tam da bu. Murat Ülker, çeşitli alıcılarla birçok varlık için el sıkıştıklarını ama bankalar kredi vermeyi reddettiği için sürecin yarım kaldığını öğrendim. Bankaların 2018’in Ağustos ayında patlayan kur krizi sonrasında kredilerde sert fren yaptığı biliniyor. Görünen o ki, Ülker’in kaderi Türkiye ekonomisinin kaderiyle kesişmiş durumda…”

Soydan, Ülker Grubu’nun bir yandan bankalara olan borçlarını temizlerken bir yandan da yurt dışında yatırım yaparak büyümeyi sürdürdüğünü kaydetti ve, “En önemli, en çok para harcayacakları proje, Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerde açmayı planladıkları Godiva Cafe’ler. Murat Ülker, bu kafelerin Sturbucks’ların premium’ları konseptinde olacağını söyledi. Bu işe ne kadar para harcayacaklarını da öğrendim: 500 milyon dolar” notunu düştü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks