Ültimatom dilinde konuşamazsınız.

Rusya’dan İngiltere’ye, ‘Bizimle ültimatom dilinde konuşulmasına izin vermeyiz’ uyarısı.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, İngiltere’ye kendileriyle ültimatom dilinde konuşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında İngiltere Başbakanı Theresa May’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektubunu değerlendiren Nebenzya, “Bu mektupta tamamen sorumsuzca yapılan ve uluslararası hukuk ile BM Antlaşması’nın 2.4 maddesine aykırı olan açıklamalar, bağımsız bir ülke ve BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesine tehditler yer alıyor” dedi.

Tombik

Rus diplomat, “Bizden bir ültimatom şeklinde 24 saatlik süre içinde aslında suç işlediğimizi itiraf etmemiz ve suçu üstlenmemiz istendi. Biz kimseyle ültimatom dilinde konuşmayız ve bizimle bu tonda konuşulmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın İngiltere’den eski Rus ajanı Sergey Skripal’e karşı kullanılan zehirli maddenin numunelerini istediğini ve ortak soruşturma teklifinde bulunduğunu ancak ret yanıtı aldığını hatırlatan Nebenzya, “Yani Londra, histeriyi körükleyerek tamamen şeffaflıktan uzak hareket ediyor” dedi.

‘İNGİLTERE, SİNİR GAZINI TESPİT EDEBİLİYORSA BU FORMULE SAHİP OLDUKLARI ANLAMINA GELİR’

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks