Oscar Ödülleri Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu.

En iyi film seçilen Parazit'in konusu ne?

Oscar tarihinde bir ilk… En iyi film seçilen Parazit’in konusu ne?

Oscar Ödülleri Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu. 92. Akademi Ödülleri’nde en iyi film ödülünü kazanan 2019 Güney Kore yapımı Parazit (Parasite) Oscar tarihinde bir ilke imza atmış oldu. Peki, Parazit filminin konusu ne? İşte filmin künyesi ve oyuncuları

Tombik

Oscar Ödülleri olarak da bilinen 92. Akademi Ödüllerinde ilk kez İngilizce dışındaki bir dilde çekilen bir film en iyi film ödülünü kazandı. Bong Joon Ho’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Altın Palmiye ödüllü Güney Kore yapımı Parazit (Parasite) en iyi film ödülünün yanı sıra en iyi yönetmen ve en iyi uluslararası film ödüllerinin de sahibi oldu. Yılın ilgi çeken filmlerinden “Joker”in başrol oyuncusu Joaquin Phoenix ise “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

BONG JOON-HO: EN İYİ YÖNETMEN

En iyi yönetmen adayları arasında Bong Joon Ho’nun yanı sıra Todd Phillips “Joker”, Sam Mendes “1917”, Martin Scorsese “The Irishman”, Quentin Tarantino “Once Upon a Time… in Hollywood” yer alıyordu.

EN İYİ FİLM ADAYLARI HANGİLERİYDİ?

En iyi film dalında aday gösterilen 9 yapıt arasında Parasite ile birlikte “1917”, “Ford v Ferrari”, “The Irishman”, “Jojo Rabbit”, “Joker”, “Little Women”, “Marriage Story”, “Once Upon a Time… in Hollywood” bulunuyordu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks