Kanındaki oksitosin seviyesi daha yüksek olan erkekler.

Tıp dünyası bu araştırmayı konuşuyor!

Tıp dünyası bu araştırmayı konuşuyor! Kanındaki oksitosin seviyesi daha yüksek olan erkekler cinsel ilişki bağımlılığı yaşıyor.

Dünya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılan araştırmanın sonuçlarını konuşuyor. Tıp dünyasında bir hastalık olarak bilinen hiperseksüaliteden muzdarip 64 ve 38 sağlıklı erkeğin kan örnekleri üzerinden yapılan araştırmaya göre, kanlarında halk arasında “aşk hormonu” olarak da bilinen oksitosin seviyesi daha yüksek olan erkekler cinsel ilişkiye girme bağımlılığı yaşıyor.

Bilim insanları nemfomani ve hiperseksüalite olarak da bilinen cinsel ilişkiye girme bağımlılığı ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaparak dikkat çekici sonuçlar elde etti. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılan araştırmada, tıp dünyasında bir hastalık olarak bilinen hiperseksüaliteden muzdarip 64 erkeğin ve 38 sağlıklı erkeğin kan değerleri incelendi.

OKSİTOSİN SEVİYESİNİN DAHA YÜKSEK OLDUĞU KAYITLARA GEÇTİ

Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism isimli yayında yer alan araştırmada “cinsel ilişki bağımlısı” olarak da bilinen nemfomaniyi yaşayan erkeklerin kanlarında halk arasında “aşk hormonu” olarak da bilinen oksitosin seviyesinin daha yüksek olduğu kayıtlara geçti. Uzmanlar, bu hormonun yüksek olması sebebiyle erkeklerin cinsel ilişkiye girme bağımlılığı yaşadıklarını da duyurdu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks