Merdiven çıkan ve kapı açan robot köpek Spot Mini.

Hareketiyle insan ve hayvan davranışını taklit eden robotlar.

Bu köpekler kapıda açacak merdivende çıkacak!

Sabah yazarı Timur Sırt, yapay zeka ve robot teknolojisindeki gelişmeyi konu alan bir yazı kaleme aldı. Sırt, “Merdiven çıkan ve kapı açan robot köpek SpotMini’nin, gelecek sene vitrinlere çıkacağını yazdı.

Hareketiyle insan ve hayvan davranışını taklit eden robotların sayısı gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz hafta Google, insan konuşmasını olağanüstü doğallıkta taklit ederek randevu alan Akıllı Asistan uygulamasını tanıtmıştı. Şimdi de insan ve hayvan hareketlerini taklit eden örnekler piyasaya çıkıyor. Bir süredir video ve sosyal paylaşım ağlarında ‘kapı açan robot’ diye tanınan Boston Dynamics, köpeği andıran SpotMini robotunu 2019’un ikinci yarısında satışa sunacağını açıkladı. Japon Softbank tarafından satın alındıktan sonra ilk kez tüketici ürünü satışı hedefini koyan Boston Dynamics, geniş ölçekli üretimin düğmesine basmış oldu. SpotMini, zor işlerin üstesinden gelecek şekilde tasarlanmış. Şirketin kurucusu Marc Raibert, Kaliforniya’daki bir robot konferansında, biraz ürkütücü olan SpotMini’nin şu anda üretim öncesi tasarımının kullanıldığını belirtti. Raibert, 2019’un ortasından itibaren geniş ölçekli üretim ve genel kullanılabilirlik planlandığını da duyurdu.

Tombik

GÖZETİM PAKETİ

Üçüncü parti geliştiriciler, farklı uygulamalar için SpotMini’ye monte edilecek sistemleri geliştirebiliyor. Ancak Raibert, Boston Dynamics’in birkaç yeni sistem üzerinde çalıştığını söyledi. Raibert, “Arka tarafa monte edilmiş özel düşük ışıklı kameralarımızın olduğu bir gözetim paketimiz bulunuyor. Kolda bir kamera daha var ve bilgisayar bu sayede kullanıcı kodunu alabiliyor” dedi. Tekerlekli güvenlik robotlarının kontrol edilmesinin zor olduğunu belirten Raibert, “Bacaklar için bir sürü uygulama var. Örneğin, gökdelenlerin merdivenlerinde gezinmek gibi yetenekler bulunuyor” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks